vrijdag 11 april 2008

Politiek gezien slaat België een mal figuur.

Geregeld gehoord. Ik doe mijn best om het uit te leggen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Peter,
Wel tof nog eens te weten waar je op dit moment vertoeft. Troyes, daar verblijf je nu. We zullen wel aan de foto's zien hoe dit stadje eruit ziet. In alle geval heb je bij ons precies iets losgemaakt betreffende Frankrijk sinds dat weekendje met die lekkere champagne. Dat je al eens lift kan ik best begrijpen. Ik heb je zien stappen en toen bleek wel dat je pijn had. Hopelijk gaan de knieperikelen langzaam weg. Het lichtpuntje is nog iedere dag van de partij. Dat was en is een belofte die we nakomen.
Wel grappig hoe je soms de dingen verteld in je blog, precies een andere Peter. Misschien is het een andere kijk op alles. 'k Weet het eigenlijk zelf niet goed maar doe zo verder. Je loopt op het juiste pad en je zal uw doel wel bereiken.
Geniet nu maar van je rustpauze in Troyes. Tot het volgende berichtje. Een dikke knuffel van alle Schellenaartjes.

Anoniem zei

Je raadt het nooit: in mijn cursus Gedragswetenschappen voor het 4de jaar staat het verhaal van een jongen die te voet naar Compostella is vertrokken. Om totaal andere redenen welteverstaan (kindertijd en jeugd doorgebracht in instellingen en bij pleeggezinnen).
Weet je hoeveel zijn rugzak woog bij het vertrek? 25kg!!! En de onzichtbare rugzak die hij meesleurde was nog veel zwaarder.
Twee passages uit het interview wil ik je niet onthouden:
"Wat je eerst voelt, is de pijn aan je voeten, de zware rugzak, de vermoeidheid. Maar toch is dat niet het ergste, omdat het went. Na een paar weken loop je bijna automatisch, al blijft het zwaar. Maar veel moeilijker is de confrontatie met jezelf. Je hoofd kan na een tijd heel helder zijn, als je voeten automatisch stappen. Alle pijnlijke dingen die je hebt meegemaakt ga je herkauwen. Dat duurt lang en het is niet gemakkelijk. Je gaat heel diep op alles in, want je hebt tijd genoeg. Ik was soms echt opstandig. Dan dacht ik: waarom moest mij dat allemaal overkomen? Die jongeren in een gewoon gezin op een gewone school hebben geen flauw idee wat iemand als ik allemaal heeft meegemaakt. Maar je loopt verder en je beseft: het is voorbij en ik moet het laten vallen. Ik moet verder. Letterlijk en figuurlijk."
(...)
"De hele tocht was een unieke ervaring, die ik zeker niet had willen missen. Ik ben er een ander mens door geworden. Je maakt ook dingen mee die je raken: mensen die je helpen, bij wie je mag logeren en met wie je zo'n goed gesprek hebt dat je het nooit meer vergeet. Er is een familie in Frankrijk waar ik altijd naartoe kan gaan, gewoon omdat ik ze onderweg heb ontmoet. En dan is er de natuur, de landschappen. Je kunt heel ver kijken als je zo onderweg bent. In België staat er meestal vanalles in de weg maar daar in Frankrijk zie je de natuur zoals ze is: indrukwekkend, soms bedreigend, maar altijd verschrikkelijk mooi."

Ik hoop dat je beide rugzakken wat lichter worden naarmate je verder stapt.

greetz,
Katrien

Anoniem zei

Dag Peter,

Chun Kit hier, misschien moet je een fiets kopen, zou dat niet minder belastend zijn voor je knie? Maar dan heb misschien problemen met je remmen en lekke band. Liften is waarschijnlijk wel een goed alternatief, je praat wat frans met mensen, zit relaxed, misschien hopend dat ze je kunnen voort helpen aan een slaapplaats.

Hopelijk kan ik u tijdens uw tocht eens bezoeken, vorige keer vrijdag 4 april was het niet gelukt.

Geniet van de omgeving en met groeten van de rest van de familie.
Chun Kit

Unknown zei

Hey Peter,

Nu pas je blog ontdekt!
Ik ga nu meer eens een berichtje placeren.
Fijn te lezen hoe het gaat, liften is helemaal niet flauw maar heel gezond, wijs ...
Hier alles goed, druk wellicht.
Hou je nog goed,

heel veel groeten,

Marina

Wat mooi, die mensen die zomaar helpen, zomaar je pad kruisen

kris zei

je blogkrant lezen is altijd weer tof, het wordt al een hele tartine met veel fijne reacties, amaai. Ik ben wel altijd blij dat je nog niet onder de blote hemel moet slapen en dat er mensen zijn die dadelijk zijn dat je een toffe gast bent, eentje uit de duizend. Anders zouden ze niet mee gaan zoeken naar een bedje of je trakteren op iets lekkers en zelfs hun pied à terre even laten gebruiken. Super is dat toch! En hoe gaat het met je onzichtbare rugzak, die zit zeker ook al heel vol. Veel wijsheden en vriendschappen op je tocht verder. Tot een volgende. Een lieve zussieknuffel stuur ik je hierbij. Kris

Anoniem zei

Hallo Peter
Van dagblad journalist ben je nu overgeschakeld naar een wekelijks magazine - een kleine KNACK, het was even wennen.
Het leest iets langer maar je verhalen volgen elkaar goed op en een overzicht van je tocht krijgen we zeer overzichtelijk binnen.
Het wordt eigenlijk hoe langer hoe toffer je te volgen van comfort tot primitief trekken, logeren en eten maar al bij al krijg ik het gevoel dat je het leven leid van een rondtrekkende pater of nar die in elk dorp zijn belevenissen ervaart, soms met een lach maar ook soms met een traan. Al deze emoties maken je rijk: contact met mensen, dieren, natuur en lokale gebruiken.
We kijken weer uit naar de volgende verschijning van je "weekend-magazine".
Hou je lekker, blijf er in geloven en tot horens
groetjes
hugo